Om oss

Fire & Safety Sweden är ett nystartat företag med säte i Nordvästra Skåne, närmare bestämt Ängelholm.

Fire & safety Sweden grundades i januari 2020 av mig Dan Gustafsson. Jag har många års erfarenhet från räddningstjänsten, allt i från försvarsmakten, flygplats räddningstjänst till kommunal räddningstjänst, Jag är fortfarande aktiv i operativ tjänst som brandman/insatsledare flygplats räddningstjänst samt brandman/styrkeledare i kommunal räddningstjänst, just nu driver jag Fire & safety Sweden vid sidan om just för att jag vill hålla mig uppdaterad och har väldigt svårt att släppa den operativa verksamheten.

Jag började min karriär redan som 17 åring med Prao på räddningstjänsten, jag var i en del av livet där det var påväg åt fel håll, skolan var inte intressant, betygen dalade och jag började hitta på dumheter. Min kära mor som alltid varit väldigt omtänksam och alltid haft ett öga på mig när jag var yngre såg räddningstjänsten som en bra vägvisare för mej. Grabbarna på stationen som i dag är gubbar som jag numera kallar kolleger tog mycket väl hand om mig, vissa är tyvärr inte i livet i dag, jag skulle vilja påstå att det är mycket tack vare dem jag kommit dit jag är i dag. Bevisligen hade även min kära mor rätt.

I dag driver jag Fire & Safety Sweden och vill ge tillbaka och visa tacksamhet för det jag fått lära mej under årens lopp genom att föra vidare mina kunskaper. I dagsläget har jag en anställd som har mycket goda kunskaper i första hjälpen och brandskydd samt flera andra värdefulla kunskaper, tillsammans kommer jag och Emil försöka sprida våra kunskaper och med en god förhoppning om att kunna utöka personalstyrkan i framtiden.

Jag ser mig själv som en entreprenör med många idéer om utveckling och nytänkande. Under alla mina år inom olika yrken både inom räddningstjänst och utanför så har jag skapat mig ett enormt nätverk vilket så klart gynnar mig i dag.

Jag ser inte andra företag som konkurrenter, jag ser dem som samarbetspartners. Tillsammans förebygger vi och utbildar, tillsammans är vi starka och kan dra nytta av våra olika kompetenser inom olika områden.

Mitt motto är att aldrig försöka säga nej det går inte, jag vill hellre säga kan vi inte göra så här i stället, Fire & Safety Sweden är ett företag som vill hitta lösningar på problemet i stället för att avfärda dem.

Vi är ett företag som är öppna för samarbeten och nya idéer vi jobbar mycket med VR (Virtual Reality) & AR Augmented reality, vi tror det är framtiden inom utbildning. Vi jobbar gärna med nya tekniska lösningar.

Dan Gustafsson

Dan Gustavsson - Fire & Safety Sweden
Brandbil, Fire & Safety Sweden